eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) beszél, mellette Peter Pellegrini szlovák (j), Mateusz Morawiecki lengyel (b2) és Andrej Babis cseh kormányfő a V4-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatón Prágában 2019. szeptember 12-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor: megnőtt a V4-ek ereje

Az európai bizottsági pozíciók szétosztása alapján megállapítható, hogy a visegrádi négyek (V4) ereje megnőtt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Prágában, miután részt vett a V4-ek és nyugat-balkáni államok csúcstalálkozóján.

A V4-ek két európai bizottsági alelnököt is adhatnak - hívta fel a figyelmet a kormányfő, kiemelve továbbá, hogy a magyar biztosjelölt, Trócsányi László egy olyan szép és nagy feladatot menedzselhet, mint az Európai Unió bővítése. Trócsányi László érti a bővítés bonyolult aspektusait - mondta Orbán Viktor, reményét fejezve ki, hogy a jelölt meg is fogja kapni a szükséges támogatást.

A miniszterelnök az unió bővítéséről szólva úgy fogalmazott: ha az EU nem aludt volna el, és már korábban felvette volna tagjai közé Észak-Macedóniát, Montenegrót és Szerbiát, akkor ma nem lenne sok millió illegális migráns Nyugat-Európában.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő arról beszélt, hogy a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja fontos az egész kontinens biztonsága, a migráció miatt -

A dél-európai országok csatlakozása egyúttal esélyt jelent a V4-országok számára - folytatta a lengyel kormányfő, utalva a Közép- és Kelet-Európában létesülő észak-déli irányú infrastrukturális fejlesztések lehetőségeire.

"A politika nem tűri az űrt, ha az EU nem tesz ajánlatot a nyugat-balkáni országoknak, akadnak más, nagyon aktív államok, mint amilyen Oroszország, Törökország vagy Kína" - érvelt Morawiecki.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×