INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

zaj

ellenőrzés

bírság

Már telepítik az utak mellé a forradalmi új traffipaxokat

Már telepítik az utak mellé a forradalmi új traffipaxokat

Infostart

Zajradarokat telepítenek a Európa számos országában az utak mellé, és büntetni fogják a zajszintet túllépő járművek vezetőit. Ősztől már élesben is alkalmazzák a rendszert.

Áprilisban jelentették be Svájcban, hogy elvégezték a laboratóriumi teszteket az új műszerekkel. A kísérleti periódus sikerét követően néhány héten belül az európai utakra kerülnek a mérőeszközök. Az autósoknak fel kell készülniük egy újabb lehetséges szankcióra: a zajszennyezés miatt is fizetniük kell - írja az autoszektor.hu egy spanyol autós szakportál cikke alapján.

Az úgynevezett zajradarok valószínűleg Franciaország útjaira kerülnek ki először a kontinensen. Spanyolország is hamarosan bevezeti az ellenőrző rendszert. Először a Barcelonától délre húzódó, tengerparti C-31-es út mellé telepítik majd a mérő-ellenőrző műszereket.

Az új zajradart négy mikrofonnal látták el, amelyek minden tizedmásodpercben mérik a decibelszintet, és képesek háromszögeléssel meghatározni a hang forrásának pontos helyét. Miután azonosította a járművet, egy 360 fokban látó kamera képpel rögzíti az adott járművet, és automatikusan továbbítja az azonosító adatokat a szankcionáló hatósághoz.

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018