eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az új kiskunhalasi börtön az átadás napján, 2019. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Kilenc évet várt a kivégzésére a texasi gyilkos

A férfit egy 61 éves nő 2010-es megölése miatt ítélték halálra.

A 37 éves Mark Solizon méreginjekcióval hajtották végre az ítéletet, nem sokkal helyi idő szerint kedd este fél hét után nyilvánították halottnak a férfit. Soliz volt idén a 15. kivégzett elítélt az Egyesült Államokban és a 6. Texas államban.

A férfi egy bűntársával 2010-ben betört Nancy Weatherly otthonába, hogy kirabolják az asszonyt, és a támadás során agyonlőtte a nőt. Ügyvédei szerint a 75-ös intelligenciahányadossal rendelkező férfi már-már értelmi fogyatékossággal élő ember volt, zaklatott gyermekkorral. Már a méhben agykárosodást szenvedett, mert anyja rengeteget ivott a terhesség alatt.

A tárgyaláson az ügyészek egyértelműen bizonyították, hogy Soliz követte el a gyilkosságot. Egy barátja is ellene tanúskodott, aki szerint a férfi nevetgélve mesélt neki tettéről. Soliz és bűntársa, Jose Ramos egy nyolcnapos időszakban több bűncselekményt követtek el, köztük egy másik gyilkosságot is: egy Ruben Martinez nevű kézbesítőt is megöltek. Ramos életfogytiglani büntetést kapott.AS

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×