eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Wikipédia/BriYYZ from Toronto, Canada

Füsttel telt meg egy gép utastere a leszállás előtt

A hajtómű meghibásodása okozta a problémát. A földet érés után az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet, néhány embert kórházba kellett szállítani.

A Hawaiian Airlines közlése szerint az Airbus A321neo bal oldali, Pratt & Whitney PW1100G típusú hajtóművében egy tömítés hibásodott meg, ennek következtében a forró alkatrészekre olaj szivárgott - írja az AIRportal.

A füst a légkondicionáló és a fedélzeti légnyomást biztosító rendszeren keresztül jutott az utastérbe. A meghibásodás a hajtómű teljesítményére nem volt hatással, de a kapitány vészhelyzetet rendelt el, a leszálláshoz pedig riasztották a repülőtéri tűzoltókat. A fedélzeten 184 utas és egy hét fős személyzet tartózkodott.

A repülőtér megközelítése során minden előjel nélkül sűrű füst kezdett terjengeni az utastérben

- számoltak be az utasok. A légiutas-kísérők nedves ruhákat adtak az embereknek, hogy azon keresztül vegyenek levegőt.

A leszállást követően az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet. A kiürítés a beszámolók szerint szervezetten zajlott és mintegy fél perc alatt mindenki elhagyta a gépet.

Két gyermeket és öt felnőttet kellett kórházba szállítani

a füst belégzésével összefüggő panaszok miatt, de állapotuk szerencsére nem súlyos.

A légitársaság közleményéből kiderült, hogy a teljes jegyár visszatérítése mellett egy újabb utazásra jogosító kupont is kapnak az utasok.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×