eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Carrie Symonds, Boris Johnson brit miniszterelnök élettársa küldöttekkel beszélget a Rutland Water természetvédelmi területen tartott Birdfair környezetvédelmi konferencián az angliai Egletonban 2019. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Joe Giddens

Nem mehet Amerikába Boris Johnson barátnője

Tavaly egy olyan országba látogatott Carrie Symonds, ami az Egyesült Államok szerint nincs. Ez pedig vétek.

Boris Johnson brit kormányfő élettársától, Carrie Symondstól megtagadták az amerikai vízumot - jelentette a New York Post című amerikai napilap.

A lap értesülései szerint Symondstól feltehetően azért tagadták meg a beutazást, mert tavaly Szomáliföldön - a Szomáliához tartozó, ám de facto önálló államként működő területen - járt.

A 31 éves Carrie Symonds a világóceánok védelme érdekében tevékenykedő Oceana nevű környezetvédelmi csoporttal közös programon kívánt részt venni.

A női csonkítások ellen fellépő aktivistaként tavaly egyik kolléganőjével együtt járt Szomáliföldön, és megbeszéléseket folytatott Muse Bihi Abdival, az önmagát 1991-ben független államnak kikiáltó régió "elnökével" is. Az Egyesült Államok nem ismeri el Szomáliföld önálló államiságát, ezenkívül a területet terroristák uralta vidékként tartja számon.

Nem világos, hogy Symonds az elektronikusan benyújtott utazási engedély formulájával, vagyis az úgynevezett ESTA-vízummal akart-e beutazni, amely formális vízum nélküli, 90 napos amerikai tartózkodást tesz lehetővé abban az esetben, ha a kérelmező amerikai megítélés szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Az ESTA-vízumok kérdőívein azonban szerepel egy kérdés: járt-e a beutazni kívánó 2011. március elseje után Szíriában, Irakban, Iránban, Líbiában, Szudánban, Szomáliában és Jemenben. Igenlő válasz esetén az elektronikus rendszer automatikusan megtagadhatja a beutazást.

Carrie Symonds nem kíséri el Boris Johnsont a gazdaságilag legfejlettebb államokat tömörítő G7-es országcsoport e hét végén a dél-franciaországi Biarritzban tartandó csúcsértekezletére, hanem

ekkor kívánt volna az Egyesült Államokba utazni.

A New York Post Londonból származó információi szerint a fiatal nő helyzetét nehezíti, hogy hivatalosan nem kérheti a londoni kormány közbenjárását, mivel nem felesége Johnson kormányfőnek.

Carrie Symonds és Boris Johnson - akinek folyamatban van a válópere a feleségétől - együtt él a Downing Street 10. alatti kormányfői rezidencián. Kapcsolatukat hivatalosan elismerik a szigetországban. Ezt jelzi az a tény is, hogy II. Erzsébet királynő együtt hívta meg őket a Skóciában található balmorali kastélyba - az uralkodó nyári rezidenciájára -, ahová nyaranta a mindenkori brit kormányfőt a feleségével együtt szokta invitálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×