Nyitókép: Nezavisni cestarski sindikat

Megszólalt a Horvátországban balesetet szenvedett magyar család barátja

Infostart
2019. július 15. 05:44
A családfő ismert teniszedző, súlyos koponyasérülése miatt még altatják a kórházban. A család Magyarországról egy barátjuk kölcsönautójával ment Horvátországba, mert a vakációt a férfi feleségének szülővárosában akarták eltölteni.

A hazai teniszvilág egyik neve elhallgatását kérő alakja a Blikknek elmondta, hogy a férfi az egyik legképzettebb teniszedző akit ismer, több nyelven beszél, nincs olyan iskola vagy tovább képzés amit ő már nem végzett el. Itthon trénerkedett, aztán horvát feleségével úgy döntött, hogy visszamennek Ausztráliába, ahol korábban megismerkedtek. A férfi leghíresebb tanítványa a Roland Garroson negyeddöntőig jutó Petra Martic volt - mondta a lapnak a családfő ismerőse.

Mint arról beszámoltunk, a baleset csütörtökön délután történt az A4-es autópályán Varasd közelében. A család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor - a közzétett felvételek szerint - fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. A történteket rögzítette a térfigyelő kamera. Figyelem, felkavaró képsorok következnek!

A kocsi annyira összetört, hogy a benne ülőket, a férjet, a feleséget és hatéves kisfiukat csaknem egy órán keresztül szabadították ki közüle. Válságos állapotban kerültek kórházba, de állapotuk már stabil. A balesetet okozó horvát Ozren M. -et először őrizetbe vette a rendőrség, majd elengedték, szombaton azonban ismét rács mögé került. A Jutarni LIst című horvát lap úgy tudja, hogy a férfinak súlyos drogproblémái voltak, alig két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függősége miatt kezelték.

A Blikk most a horvát lapra hivatkozva azt írja, hogy

a sofőr nem messze lakott a baleset helyszínétől, ezért pontosan tudnia kellett, hogy azon az autópálya szakaszon a fizetőkapuk miatt sebességkorlátozás van.

Az alkoholteszt korábban azt mutatta, hogy a balesetet okozó sofőr nem volt ittas. A hatóságok várják a drogteszt eredményét, illetve a telefonszolgáltató jelentését is, hogy kiderüljön: valóban használta-e a telefonját a tragédia pillanatában. A férfi ügyvédje a horvát lapnak elmondta: védence levelet írt a sérülteknek, amelyben kifejezte sajnálatát, és mielőbbi jobbulást kíván nekik.