Nyitókép: Facebook

Brutális felvételek érkeztek az olaszországi ítéletidőről

Infostart
2019. július 10. 18:06
Szinte egész Olaszországra figyelmeztetést adtak ki szerda estig a heves viharok miatt. Helyenként az orkán erejű szél fákat csavart ki, és ökölnyi méretű jég hullott többfelé Közép- és Dél-Olaszországban. Eközben Szicíliában a szélsőséges meleg miatt számos tűzesetről érkezett hír, több száz turistát evakuálni is kellett.

Narancs nagyságú jég esett szerdán a közép-olaszországi Pescara városában, legalább 18 ember megsérült - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

  • A sérültek - köztük egy várandós nő - sürgősségi kezelésre szorultak az őket ért vágások és zúzódások miatt, különösen a fejen.
  • A Pescarától 300 kilométerre északra az Adriai-tenger partja mentén fekvő Milano Marittimában egy nő súlyosan megsérült, és körülbelül 200 évszázados fenyőfákat csavart ki egy tornádó.
  • A dél-olaszországi Molise régióban található Venafro városában pingponglabda nagyságú jég esett, amely háztetőket rongált meg, ablakokat tört ki és autókarosszériákat horpasztott be.

Az ítéletidő a dél-olaszországi Francavilla al Mare községben. (Videó: Pierluigi Paludi via @Meteo AQ Caput Frigoris).

A tengerpartokon sem megszokott a szerda délután tapasztalt ítéletidő. (Videó @MeteOne Italia):

Ökölnyi méretű jég hullott a szomszédos Pescara városára is. (Videó: Meteo Aquilano via Francesco De Angelis).

Eközben Észak-Olaszországban, a tengerparti Milano Marittimában tornádó erejű szélvihar pusztított a szerdai napon. (Videó: Cyclone of Rhodes 2020).