INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

angela merkel

remegés

rosszullét

Angela Merkel német kancellár kabinetülést tart a berlini kancellári hivatalban 2019. január 16-án.

Angela Merkel ismét a remegéséről beszélt

Infostart / MTI

A német kancellár Antti Rinne finn kormányfőt fogadta Berlinben, és a hivatalos rendezvényen ismét remegni kezdett.

Angela Merkel német kancellár Németország támogatását ígérte a skandináv ország EU-elnökségéhez Antti Rinne finn kormányfő szerdai berlini látogatásán. "Az új miniszterelnöknek egyből a közepébe kell vágnia, és nem csupán országát kell kormányoznia, hanem az európai kérdéseket is meg kell oldania" - mondta el Merkel a kancellári hivatalban szerdán.

Rinne fogadásakor, a katonai tiszteletadás idején a német kancellár ismét egész testében remegni kezdett - három héten belül ez volt a harmadik ilyen eset. Később Merkel mindenkit megnyugtatott arról, hogy jól van, nincs ok az aggodalomra és továbbra is munkaképesnek tartja magát. A kancellár az első alkalommal a hőségre és kiszáradásra panaszkodott, másodjára pszichológiai okokra hivatkozott, ahogyan ezúttal is pszichológiai okot jelölt meg a remegés kiváltójaként.

Július 1-jétől hat hónapig Finnország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, az észak-európai ország Romániától vette át, majd januárban Horvátországnak adja tovább a tisztséget.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018