eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselő felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án.
Nyitókép: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

Semleges EP-elnöki irányításban bízik Deutsch Tamás

Deutsch Tamás lett a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője. A EP-képviselőt új feladatairól kérdezte az InfoRádió.

Deutsch Tamás legfőbb jövőbeni feladatok között említette a migráció megállítását, a nemzetállamok tiszteletének újbóli visszaállítását, valamint a keresztény értékekre épülő európai életformának a megvédését. Az EP-képviselő a delegáció munkájával kapcsolatban megjegyezte, a Fidesz–KDNP sikere okán az Európai Parlament

mind a 22 szakbizottságában tagként képviseltetik magukat.

"Tehát az általam elmondott programot ott kellő következetességgel tudjuk képviselni" – emelte ki, hozzátéve, hogy a munka koordinálása elsősorban az ő feladata.

Szájer József, aki tíz esztendőn keresztül volt az Európai Néppárt elnökségének, frakcióvezetőségének a tagja, a Néppárton belül és az Európai Parlament egészében tudja a magyar választópolgárok felhatalmazása alapján az elgondolásokat képviselni, míg Járóka Lívia az Európai Parlament irányításában vesz részt továbbra is, hiszen 2017 óta az EP fideszes Néppárti alelnökeként tevékenykedik, emelte ki.

Deutsch Tamás úgy gondolja, hogy bár politikailag nincs egyetlen egy olyan kérdés sem, amellyel ők, fideszes néppárti képviselők egyetértenének David-Maria Sassolival, az Európai Parlament új szocialista elnökével, de bíznak benne, hogy ugyanolyan semleges módon, a pártpolitikai vitákon felülemelkedve tudja majd irányítani az Európai Parlament munkáját, mint ahogyan tudta eddig egy néppárti olasz képviselő, Antonio Tajani.

"Minimum, pestiesen szólva zsenánt" – jegyezte meg azzal kapcsolatban, hogy amikor Dobrev Klárát jelölte a szocialistáknak járó egyik alelnöki tisztségre az európai szocialista frakció, akkor elvárták, hogy a megállapodás szerint a néppárti képviselők támogassák, ellenben Dobrev Klára büszkén arról beszélt, hogy nem támogatták Járóka Líviát. "Na ennyit a szavahihetőségről, és a megállapodások betartásáról" – tettet hozzá.

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP Európai Parlamenti-delegációvezetője hétfőn 18 órától az InfoRádió Aréna című műsorának lesz a vendége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×