Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Késsel támadtak kisiskolásokra, egyikük meghalt Japánban

Infostart / MTI
2019. május 28. 06:33
A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő.

Késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra egy férfi kedden a Tokió környéki Kavaszakiban. A támadásban egy 12 éves kislány és egy harmincas éveiben járó felnőtt meghalt, tizenkét gyermek és három felnőtt megsebesült, köztük többen súlyosan.

A legtöbb áldozat egy katolikus magániskola 6-7 éves diáklányai közül került ki. A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő.

A sérült felnőttek közül az egyik válságos állapotban van.

A 40-50 év körüli elkövető nyakon szúrta magát, állapotáról ellentmondó hírek jelentek meg, egyes médiajelentések szerint életben van, de nincs eszméletén, mások szerint meghalt.

Japánban ritka az erőszakos bűncselekmény, de előfordultak jelentősebb incidensek. Kilenc évvel ezelőtt egy tucatnyinál többen megsebesültek, amikor egy iskola- és távolsági buszra várakozókat késeltek meg a főváros külterületén. Még két évvel korábban, 2008-ban Tokióban egy 28 éves ember teherautóval hajtott bele a gyalogos átkelőnél a tömegbe, három embert elgázolt, további négyet halálra késelt.

Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőn, négynapos látogatása után hagyta el az ázsiai szigetországot, együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak és a japán népnek.