eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szavazók töltik ki szavazólapjukat a korai szavazási időszakban Helsinkiben 2019. április 3-án. Finnországban április 14-én tartanak parlamenti választásokat.
Nyitókép: MTI/EPA/Kimmo Brandt

Adóemeléssel kampányol a legesélyesebb - választások Finnországban

  A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár 19 politikai pártra és mozgalomra adhatja le voksát. 

Parlamenti választásokat tartanak Finnországban. A választások legnagyobb esélyese, a Szociáldemokrata Párt, a kampányban meghirdetett programja szerint adóemelést tervez a gyorsan öregedő ország bőkezű népjóléti intézményeinek fenntartására.

Az Antti Rinne vezette szociáldemokraták (SDP) közel egy éve vezetik a népszerűségi listát, jelenleg mintegy 19 százalékos támogatottsággal. Ha az SDP győz vasárnap, Rinnének valamelyik vetélytársával kell koalícióra lépnie. Rinne kizárta a koalíciót a bevándorlásellenes Jussi Halla-alo vezette nacionalista A Finnek (korábbi nevükön Igazi Finnek) párttal.

A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár vasárnap 19 politikai pártra és mozgalomra adhatja le voksát. A szavazásra jogosultak 36 százaléka már élt az előzetes szavazás lehetőségével, az első eredményeket az 19 órai urnazárás után hozzák nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×