eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lelőttek egy feltételezett maffiafőnököt New Yorkban

Francesco "Franky Boy" Cali amerikai sajtóértesülések szerint a hírhedt Gambino-klán feje volt - közölte a The New York Times című amerikai napilap a rendőrségre hivatkozva csütörtökön.

Az 53 éves férfival hat lövés végzett Staten Islanden található otthona előtt. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni.

Eddig nem vettek őrizetbe gyanúsítottakat az ügyben - jelentette a CNN hírtelevízió. Több mint három évtizede Cali az első New York-i gengszterfőnök, akivel ilyen módon végeztek. Utoljára - a szintén a Gambino-klánhoz tartozó - Paul Castellanót ölték meg Manhattanben 1985-ben.

Híradások szerint Cali vezette a Gambino-klánt, amelyre az 1980-as, 1990-es években az Egyesült Államok legnagyobb bűnszervezeteként tekintettek. A maffiacsaládnak egykor a "II. Al Caponeként" hírhedtté vált John Gotti volt a feje. Gottit 1992-ben ítélték el gyilkosság és más bűncselekmények miatt, s 2002-ben a börtönben halt meg 61 évesen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×