Nyitókép: MTI/EPA/Olasz tűzoltóság

Elkapták a kamaszt, aki elindíthatta az olaszországi tragédiát

Infostart / MTI
2018. december 10. 10:30
A rendőrség gyanúja szerint az őrizetbe vett 15 éves fiú paprikaspray-t fújt szét szombatra virradóra egy zsúfolt éjszakai klubban. A tömegpánikban hatan taposták egymást halálra, a száznál is több sérült közül hét állapota válságos.

Olasz sajtóértesülések szerint a szemtanúk leírása alapján azonosított fiúnál kokaint és heroint is találtak a rendőrök, amikor elfogták. A nyomozók gyanítják, hogy a fiú alapvető eleve azért ment a klubba, hogy kifossza a vendégeket, és ezt a paprikaspray-vel keltett pánik közepette próbálta megtenni.

A tragédia az Ancona melletti Corinaldo városban történt egy olasz rapper koncertje előtt. A pánik miatt kialakult tülekedésben öt tizenéves és egy felnőtt meghalt, többtucatnyian megsérültek. Hét súlyos sérült állapota továbbra is válságos.

Annak a gyanúja is felmerült ugyanakkor, hogy egy egyszerű vagánykodás sült el tragikusan, az olasz fiatalok között ugyanis divatként terjed, hogy a koncerteken paprikaspray-t fújnak egymásra.

A tragédia helyszínét, Corinaldo kisváros Lanterna Azzurra szórakozóhelyét a hatóságok lezárták. A legfrissebb információk szerint a 469 férőhelyes diszkóba 680 jegyet adtak el, de a jelenlevők szerint ennél is sokkal többen voltak.