Rendőrre támadt egy migráns Brüsszelben, meglőtték

Infostart / MTI
2018. szeptember 17. 13:17
Késsel támadt egy migráns egy őt igazoltatni készülő rendőrre egy brüsszeli parkban. A rendőrök tüzet nyitottak a támadóra.

A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint (a cikkben fotók is láthatók) az incidens a délelőtti órákban történt az Északi pályaudvar közelében található Maximilien, amikor a rendőrök a parkban alvó illegális bevándorlókat fel akarták ébreszteni.

Az ügyészségi beszámoló szerint az egyik migráns nem akarta átadni az iratait, ijedtében rátámadt az egyik rendőrre, akit késével megsebesített az arcán. A rendőrök ekkor paprikaspray-t használtak, majd maroklőfegyverrel tüzet nyitottak a támadóra, akit a mellkasán és a combján három golyó ért.

A támadó súlyos állapotban van. A rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Mint közölték, a támadó személyazonosságát nem sikerült megállapítani, további részleteket később hoznak nyilvánosságra. Leszögezték ugyanakkor, hogy

nem terrortámadás történt.

A brüsszeli Maximilien parkban és az Északi pályaudvar környékén több száz, főként fekete-afrikai - elsősorban Szudánból és Eritreából származó - illegális bevándorló táborozik évek óta. A migránsok nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy Nagy-Britanniába távozhassanak.