Válságos állapotban van a Pussy Riot egyik aktivistája

Infostart / MTI
2018. szeptember 13. 08:50
Pjotr Verzilov, aki a Vojna művészcsoport alapítója, kedd este került kórházba, a férfi hozzátartozói mérgezést gyanítanak,

A meduza.io orosz hírportál szerint Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén aktivistája az orosz Pussy Riot punkegyüttesnek, elmondta, hogy Verzilov azután került kórházba, hogy kedd este beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott. A férfit a toxikológián kezelik.

A meduza.io jelentése szerint Verzilov anyját nem engedték a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak.

A férfi barátnője szerint az első analízisek semmi rosszat nem mutattak ki, de szerdára virradóra mégis áthelyezték a férfit toxikológiára. Az orvosok nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy megállapítottak-e mérgezést Verzilovnál, mindössze annyit tudattak, hogy az állapota válságos, de elkezdett reagálni a dolgokra.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt, mkiután rendőregyenruhába bújva az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a pályára szaladtak.

Elmondásuk szerint így akarták felhívni a világ figyelmét arra, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.