Késes támadás Párizs mellett

Infostart / MTI
2018. augusztus 23. 12:23
Lelőtték a rohamrendőrök a támadót, aki állítólag Allahu akbart kiáltott, mielőtt gyilkolt. Az Iszlám Állam bejelentkezett a merényletre, de semmi sem bizonyítja, hogy köze lenne a támadáshoz.

Két ember meghalt, egy súlyosan megsebesült, amikor késsel támadt járókelőkre egy férfi egy Párizshoz közeli településen, a támadót a rendőrök agyonlőtték.

A BFM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a férfi a támadás közben arabul azt kiáltotta: "Allahu akbar" (Allah hatalmas). Az gyilkosság a Versailles-tól nyugatra fekvő, a párizsi agglomeráció egyik szegénynegyedének számító Trappes településen történt.

A támadó egy bódéban eltorlaszolta magát, a rohamrendőrséget kellett bevetni - mondta el egy rendőri illetékes, aki arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy terrorcselekmény történt-e.

A Europe1 rádió honlapja úgy értesült, hogy az áldozatok a támadó közeli hozzátartozói - a Reuters brit hírügynökség szerint a lánya és nővére -, így a rendőrség elsősorban családi tragédiára gyanakszik. Röviddel a történtek után az Iszlám Állam vállalta magára a felelősséget, de egyelőre semmi sem bizonyítja, hogy a terrorszervezetnek köze lenne a támadáshoz.