eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Genova, 2018. augusztus 14.Mentőalakulatok tagjai az A10-es autópálya leszakadt hídjának romjai között Genova közelében 2018. augusztus 14-én. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPALuca Zennaro)
Nyitókép: MTI/EPALuca Zennaro

Egyre több halálos áldozata van az olaszországi hídomlásnak

A legfrissebb jelentések szerint 35-re emelkedett a genovai hídomlás halálos áldozatainak a száma. 30-35 jármű zuhanhatott a mélybe, apokaliptikus pillanatokról számoltak be a szemtanúk. Nem tudni, hányan vannak még a törmelék alatt.

Nagy erőkkel kutatnak a túlélők után Genova közelében, ahol leomlott a Morandi viadukt. Már 35 halálos áldozatról szólnak a hírek. Sok a sérült, többen súlyos állapotban vannak. 200 tűzoltó dolgozik a mentésen, legalább 35 jármű érintett a balesetben. A képre kattintva galéria nyílik.

A forgalom élénk volt a sztrádán a baleset idején, mert szerdán munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban. 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a mélybe.

Az A10-es autópálya Morandi nevű hídjának 80 méter hosszú szakasza omlott le 45 méteres mélységbe. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt. A híd egy folyót és ipari területet ívelt át.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök Genovába utazik, az olasz védelmi miniszter felajánlotta a hadsereg segítségét a mentésben. Emmanuel Macron francia elnök - aki jelenleg Franciaország déli részén lévő elnöki rezidenciában tartózkodik - telefonon beszélt Giuseppe Conti olasz kormányfővel, Twitter-üzenetben felajánlotta országa segítségét a mentésben.

Angelo Borrelli, az olasz polgári védelelem vezetője azt nem tudta megerősíteni, hogy villám csapott a hídba, mielőtt leszakadt annak 80 méteres, középső szakasza. Az ugyanakkor tény, hogy felhőszakadás idején történt a tragédia

A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

Az olasz közlekedésügyi miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy

"egy ilyen fontos hidat úgy építsenek meg, hogy ilyen omlás történhet".

A hatóságok attól tartanak, hogy mind a halottak, mind a sérültek száma tovább növekedhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×