INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

erdőtűz

portugália

tűzoltás

tűzvész

Monchique, 2018. augusztus 6. Emberek nézik a dél-portugáliai Monchique település közelében tomboló erdőtűz lángjait 2018. augusztus 5-én. A térségben több mint 800 tűzoltó 220 járművel és tíz helikopterrel dolgozik a lángok megfékezésén. (MTI/EPA/Filipe Farinha)

Száz kilométer hosszan lángolnak a portugál erdők

Infostart / MTI

Még napokig eltarthat az oltás, már több mint 21 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává.

Már száz kilométer hosszan ég az erdő a portugáliai Algarve tartománybeli Monchique település közelében és egyelőre nincs remény a gyors befejezésre.

Az oltási munkálatok a levegőből is zajlanak, azonban már így is több mint 21 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává. A tűzoltóság munkáját tovább nehezíti az erős szél. A portugál miniszterelnök, Antonio Costa szerint az oltás még napokba telhet.

A hatóságok újabb területekről menekítik az embereket, ezúttal Silves közelében, ahol jelenleg is csaknem ezerházomszáz tűzoltó dolgozik.

Múlt péntek óta az erdőtüzek következtében harminchat ember sérült meg, egy súlyosan, a sérültek közt tizenkilenc tűzoltó van.

A portugál kormány kiemelt védekezési tervet küldött szét az ország minden megyéjébe, a tavalyi erdőtüzekben 114 ember halt meg a mentőegységek közti együttműködés hiánya miatt Portugáliában.

Nyitókép: MTI/EPA/Filipe Farinha
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018