INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

franciaország

vihar

áradás

Száz gyermeket menekítettek ki a viharban

Infostart / MTI

A dél-franciaországi Saint-Julien-de-Peyrolas településre csapott le a vihar, egy kempingből összesen 160 ember mentettek ki, egy idős német férfi eltűnt.

Eltűnt egy 70 éves német férfi, aki egy német gyerektábort vezetett a dél-franciaországi Saint-Julien-de-Peyrolas településen. A tábornak otthont adó kempingből a heves viharok miatt menekítették ki a lakókat, miután a felhőszakadás nyomán hirtelen megáradt az Ardeche folyó. Az idős férfi a lakókocsijába menekült, azt azonban elsodorta az ár, és a folyó partján, a kempingtől nem messze találták meg üresen. Az Ardeche több helyen kilépett medréből.

A kiürített táborban mintegy 100 leverkuseni gyermek tartózkodott. Kétszázhatvanhét tűzoltó és négy helikopter segített abban, hogy három kempingből biztonságba helyezzenek összesen mintegy 160 embert. Az eltűnt férfin kívül mindenkit sikerült biztonságba helyezni, a férfit nagy erőkkel keresik a mentőalakulatok és a búvárok.

A kempingben számos sátrat és épületet valósággal szétszaggatott az ítéletidő, a térségben több út az árvizek miatt járhatatlan.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018