Nyitókép: MTI/AP/Durangói Vöröskereszt

Felszállás közben csapódott a földbe az utasszállító

Infostart / MTI
2018. augusztus 1. 07:26
Az első hírek szerint nincs halálos áldozata a mexikói szerencsétlenségnek.

Felszállás közben lezuhant a durangói Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében az Aeromexico légitársaság menetrendszerű járata, a balesetben mintegy 85 utas sérült meg, néhányan közülük súlyosan, de az első hírek szerint nincs halálos áldozat.

A balesetet az előzetes vizsgálatok szerint a rossz időjárási körülmények okozták. A Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.

A gép felszállás közben volt, az utasok azt mondták, hogy egy durranás hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott.

A gép heves jégesőbe került, a pilóták vélhetően megpróbálták megszakítani a felszállást, de ez nem sikerült nekik - mondta a terület kormányzója.

Helyszíni tévéfelvételeken az látszott, hogy a súlyosan megsérült repülőgép a hasán fekszik egy bozótos területen, és egy füstoszlop száll fel belőle. A gép mellett mentőautók sorakoztak, hogy a helyi kórházakba szállítsák az utasokat.

Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője azt mondta a helyi televízióban, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre mintegy 10 kilométerre a repülőtértől.

A baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket. Az utasok közül sokan a saját lábukon tudták elhagyni a repülőgépet.