eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kilenc órát élt túl az amerikai vadonban egy öt hónapos csecsemő

Egy törmelékkupac alatt találtak rá a 8 fokos hidegben, de nem esett komolyabb baja.

A Missoula megyei seriff hivatalát vasárnap este nyolc óra körül értesítették, hogy egy férfi fenyegeti az embereket a Lolo természetvédelmi területen. Elfogták a férfit, aki arról beszélt, hogy valahol az erdőben el van ásva egy kisbaba.

A seriff kutatócsapatot szervezett, hat órán keresztül vizsgálták át a területet, végül hajnali fél háromkor hallották meg a baba sírását.

A kisfiút hason fekve találták meg a gally- és szeméttörmelék alatt, csak egy nedves, piszkos rugdalózó volt rajta a 8 fokos hidegben.

Ennek ellenére a csecsemő csak néhány karcolást és horzsolást szenvedett, de összességében jól van.

A baba az állami gyermek- és családvédelmi szolgálathoz került. A letartóztatott férfi, a 32 éves Francis Crowley 50 ezer dolláros (14 millió forintos) óvadék ellenében kerülhet csak szabadlábra. Jelenleg veszélyeztetéssel vádolják, de a seriff szerint további vádakat is emelni fognak ellene.

A férfi Oregon államból származik, ahol szökevényként tartották számon. Júniusban emiatt elfogták Missoulában, ám végül szabadon engedték. Egyelőre nem tisztázott, milyen kapcsolatban áll a férfi a csecsemővel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×