eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Maeszai, 2018. július 6.Thaiföldi katona oxigénpalackokat visz az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban 2018. július 6-án. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. A mentőmunkálatok során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Egyszerre hozzák ki a barlangban maradt öt embert

Négy kamaszfiú és a fociedzőjük várja a szabadulást.

Az öt emberen kívül egy orvos és a thaiföldi haditengerészeti kommandó három tagja, akik azóta vannak a csoporttal, hogy felfedezték őket a múlt hét elején, ugyancsak ma jönnek ki a barlangból.

A barlangrendszerben egy ifjúsági futballcsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án. Vasárnap négy, hétfőn pedig további négy gyermeket mentettek ki.

Balázs Gergely barlangi kutatóbúvár az InfoRádiónak elemezte a napok óta tartó mentést, erről itt olvashat bővebben. Mint mondta, a mentális felkészítés a legfontosabb, és úgy tűnik, jól sikerül. A szakember úgy fogalmazott, a gyerekeknek "csak" annyi dolguk van, hogy lélegezzenek és ne essenek pánikba, minden mást a barlangi búvárokra bízhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×