Nyitókép: MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet

Már több gyereket kiszabadítottak a barlangból Thaiföldön

Infostart
2018. július 8. 14:40
Két fiú rövid időn belül egymás után bukkant fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében. A gyerekeket mentőautóval szállították a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez. A korábbi hírek szerint vasárnap este ért volna ki az első gyerek, de a mentés gyorsabban megy a vártnál.

Kihozták az első gyereket a barlangból - közölte a BBC. A mentést irányító egyik katonatiszt azt mondta, hogy másik négy fiú várhatóan hamarosan távozik.

Jelenleg a búvárok "alaptáborában" vannak, a barlangrendszeren belül, mondta.

Evakuálási prioritási lista

A legközelebbi kórház körülbelül egy órás autóútra fekszik a környéktől - jelentette a BBC tudósítója. A fiúk családtagjai ott várnak.

Az orvosok szombaton értékelték a fiúkat a barlangban, és egy elsőbbségi evakuálási listáról döntöttek: a leggyengébbet hozták ki először.

Sikeresen kimentették vasárnap a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat első négy tagját - írja az MTI a helyi média a helyi média jelentésére hivatkozva.

Két fiú rövid időn belül egymás után bukkant fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében. A gyerekeket mentőautóval szállították a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez, amelyekkel Csiang Rai város kórházába viszik őket.

Két további fiú pedig a merülés után már elérte a barlangnak azt a termét, ahonnan már a saját lábán tud majd kisétálni a felszínre - közölte a thaiföldi védelmi minisztérium.