Zuhanó öngyilkos nőt kapott el a hős tűzoltó - videó

Infostart
2018. június 7. 12:13
Egy lett tűzoltó az ablakon kihajolva kapott el egy felsőbb emeletről magát a mélybe vető nőt, és ezt egy másik tűzoltó videóra is vette, így tette világhíressé bátor kollégáját.

A tűzoltókat hétvégén egy többlakásos emeletes házhoz hívták ki, mert félő volt, hogy egy öngyilkosságra készülő nő kiveti magát a negyedik emeleti lakása ablakából. Tomas Jaunzems az egységével érkezett ki a helyszínre, és egy alsóbb szinten lévő lakás ablakából próbálták lebeszélni széndékáról a nőt. Amikor azonban látták, hogy reménytelen a meggyőzés, felkészültek arra, hogy a zuhanó nőt elkapják, miközben egy másik egység a tetőről próbálta megmenteni a nőt.

Jaunzems volt az ablakban, a társai próbálták őt rögzíteni, amennyira csak lehetséges volt. Végül a nő kiugrott az ablakon, és a lett tűzoltó pedig csodával határos módon elkapta.

"Életemben először csináltam ilyet, ezt a fajta mentést nem is gyakoroljuk" - mondta a hős tűzoltó a Bored Pandának. A mentőakció szereplői kitüntetést kapnak a lett belügyminisztertől.