eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kiderült, hány magyar dolgozik már a brit egészségügyben

Kiderült, hány magyar dolgozik már a brit egészségügyben

A brit kórházakban 137 ezer külföldi dolgozik, ennek kevesebb mint egy százaléka magyar.

A brit kormány kiadta, hogy milyen nemzetiségűek dolgoznak az egészségügyi rendszerben (NHS). Az összes dolgozó (több mint 1,1 millió szakember) 87,5 százaléka brit (976 288), 137 ezer külföldi, közülük pedig 62 ezren valamelyik EU-s országból érkeztek - írja a Pénzcentrum.

A britek után az indiaiak, a filippínók és az írek vannak a legtöbben, sorrendben több mint 18 ezren, 15 ezren és 13 ezren dolgoznak az NHS-nél.

A jelentés szerint 1187 magyar dolgozik a brit egészségügyben,

ami abból a szempontból meglepő, hogy amerikaiból csak 1179-et találtak, igaz, valószínű, hogy sok az amerikai-brit kettős állampolgár, akiket nyilván britként regisztrálnak.

Az EU-s tagállamok között a már említett Írországon túl a lengyelek, a spanyolok, a portugálok, az olaszok, a románok, a görögök, a németek, a hollandok és a franciák járultak hozzá több szakemberrel a brit egészségügyi rendszerhez, mint a magyarok. 

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×