eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Balog Zoltán: Európa ereje az ezeréves oktatási tradíciójában van

Balog Zoltán: Európa ereje az ezeréves oktatási tradíciójában van

Balog Zoltán szerint fontos az értékalapú oktatás támogatása, amit Brüsszelben is külön hangsúlyoztak.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint támogatandóak az Európai Bizottság javaslatai, amelyeket az első európai oktatásügyi csúcstalálkozón jelentettek be Brüsszelben. A miniszter az InfoRádiónak elmondta, hogy a 30 éve elindított Erasmus ösztöndíjnak Magyarország is az egyik  haszonélvezője, az Erasmus+ programot pedig éppen hazánkban jelentették be. Ezekből is látszik, hogy számos területein össze lehet fogni Európa oktatási és kulturális minisztereivel, tette hozzá.

Balog Zoltán elmondta, hogy a csúcson meghirdetett 2025-ös év célkitűzést „nem szabad annyira komolyan venni”, azonban minden országban a két idegennyelv támogatása fontos, és ezt Magyarországon is javítani kell. Ezért is tették ingyenessé az új nyelvvizsga díját minden 35 év alatti vizsgázónak. 

A miniszter szerint fontos az értékalapú oktatás támogatása, amit Brüsszelben is külön hangsúlyoztak, illetve prioritásként kezelik a közoktatás digitalizációját – Magyarországon a tervek szerint 2020-ra minden iskolában kiépül a széles sávú internetes hozzáférés. Hozzátette, hogy az internet biztonságos használatát is oktatni kell. 

„Tudjanak értéket választani, tudják magukat  megóvni a manipulációtól, a kiszolgáltatottságtól”  

– tette hozzá Balog Zoltán az internet használatával kapcsolatban. A miniszter hangsúlyozta még, hogy fontos a szakmunkásképzés felértékelése, a kétkezű munka megbecsülése is. „Nagyon lényeges dolog, hogy Európában ne csak elit tudósok legyenek, meg elitnek tekintett szakmák, hanem legyenek olyan is, akik kézművesként is építenek, meg dolgoznak” – mondta az emberi erőforrások minisztere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×