eur:
393.1
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kegyetlenül megkínozhatták az eltűnt tengeralattjáróban megölt nőt

A gyanúsítottat előre megfontolt gyilkossággal vádoló vádirat rámutat, hogy a 47 éves hajó- és repülőmérnök a 30 éves riporternő látogatásakor olyan szerszámokkal szállt fel Nautilus nevű búvárhajójára, amilyeneket normális esetben nem vitt magával kihajózáskor.

A férfi kést, fűrészt, hegyes csavarhúzókat, fémcsöveket, ragasztószalagokat vitt a fedélzetre. A nőt a fejénél, a karjainál és a lábainál fogva megkötözte, majd ütlegelte, összevagdosta, összeszurkálta altestén a szerszámokkal.

A hatóságok nem tudták megállapítani a halál pontos okát, de azt feltételezik, hogy megkínzása után elvágta áldozata torkát, vagy megfojtotta őt. Az igazságügyi orvosszakértők 14 vágott sebet találtak a nő nemi szervén.

A szabadúszó újságírónőt 2017. augusztus 10-én este látták utoljára a koppenhágai kikötőben a Nautilus nevű magán tengeralattjárón, holttestét feldarabolva találták meg később a tengerben.

Az ismert feltaláló továbbra is tagadja a gyilkosságot, de a feldarabolást és a testrészek tengerbe szórását elismeri.

A férfit a gyilkosságon és a holttestgyalázáson kívül a közlekedésbiztonság veszélyeztetésével is megvádolták, mivel a gyilkosság időpontjában egy sétahajó és egy teherhajó útvonalán cirkált tengeralattjárójával.

A 17 méteres Nautilust tulajdonosa a rejtélyes haláleset után szándékosan elsüllyesztette, de úgy intézte, hogy ő maga megmeneküljön.

Az ügyészség úgy véli, a 47 éves feltaláló perverz szexuális fantáziáinak kiélése céljából ölhette meg a riporthoz anyagot gyűjtő újságírónőt, a férfi számítógépén ugyanis nők lefejezését bemutató videókat találtak.

Az áldozat, Kim Wall szülei közben ösztöndíjat alapítottak fiatal újságírónők számára, akik lányukhoz hasonló tényfeltáró munkát végeznek. Mint mondták, azt akarják, hogy Kim nagyszerű újságíróként, ne pedig egy borzalmas bűntény áldozataként maradjon meg az emlékezetben.

Az ügyészség életfogytiglant kér Peter Madsenre. A per március 8-án kezdődik, ítélet április 25-re várható.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×