eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Horrorházban tartotta gyerekeit egy amerikai pár

Máris rács mögött várja a tárgyalást az a kaliforniai házaspár, amelynek gyerekeit láncra verve, embertelen körülmények között találták meg. A bíróság 9 millió dolláros óvadékot állapított meg arra az esetre, ha szabadlábon akarnának védekezni.

David és Louise Turpint a kaliforniai Perris városban tartóztatták le. A vád, hogy 13 gyermeküket koszos és embertelen körülmények között, láncra verve tartották az otthonukban. A gyerekek éheztek és alultápláltak voltak.

Egyikük, egy 17 éves lány ugyanakkor megszökött, ellopott egy mobiltelefont és riasztotta a hatóságokat. A lány annyira sovány volt, hogy a rendőrök azt hitték róla, csupán 10 éves. A legfiatalabb áldozat 2 éves volt, miközben néhány 18 és 29 év közötti felnőtt.

A rendőrök beszámolója szerint a ház sötét volt és büdös, a fiatalok piszkosak voltak és éheztek. 

A gyerekeket egy szobába zárva tartották és ételért könyörögtek, amikor rájuk találtak. 

A családról annyit tudni, hogy a gyerekeikkel kegyetlenül bánó szülők egy napközit üzemeltettek a házban, de az utóbbi években pénzügyi gondjaik voltak.

2011-ben csődöt jelentettek és félmillió dollárral tartoztak. A helyi seriff szerint a szülők az első kihallgatáson nem adtak magyarázatot arra, hogy miért tartották embertelen körülmények között a gyerekeket. Az 57 éves David Allen Turpint és feleségét, a 49 éves Anna Turpint kínzással és gyerekek veszélyeztetésével vádolják. A férfiről kiderült, hogy korábban a védelmi iparban dolgozott mérnökként, évi 140 ezer dolláros fizetéssel.

A szomszédok egy része elmondta: nem is tudták, hogy gyerekek éltek a házban. Mások, akik látták a fiatalokat, azt mondták: olyan sápadtak voltak, hogy vámpírnak néztek ki. Egyelőre nem tudni, hogy a gyerekeket mennyi ideig tartották embertelen körülmények között, egy korábbi fénykép alapján még idillikus életet élő szüleik. A csőd ellenére 2016-ban Las Vegasban ünnepelték házassági évfordulójukat és újították meg – amerikai szokás szerint – házassági fogadalmukat.

A férfi szülei azt mondták, hogy a család régóta nem látogatta meg őket és hogy a szülők szigorú módon, a Biblia magolására kényszerítették gyerekeiket, akik közül 6 nem is járt iskolába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×