eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Különös ok miatt bukott el a menekültek német integrációja

A menekültügyi hivatal legfrissebb felmérése igencsak aggasztó adatokat tartalmaz.

A jelek szerint közvetve háttértámogatást kapott a menekültek számának korlátozását sürgető kisebbik keresztény párt, a kizárólag Bajorországban működő Keresztényszociális Unió, ugyanis a berlini Menekültügyi Hivatal közölte, hogy az elmúlt év során a migránsok integrálását célzó tanfolyamokon a résztvevők több mint 80 százaléka elbukott, azaz még a legalapvetőbb német nyelvismereti szintet sem tudta elsajátítani.

A jelentés utalt arra, hogy az integrációs projektek sikerét jórészt a migránsok írástudatlansága gátolta, ugyanis a résztvevők közül csaknem 50 ezren analfabéták voltak, ami a korábbi szinthez viszonyítva 10 százalékos emelkedést jelent.

A hivatal szerint a kis csoportokban folytatott nyelvtanulás 1300 órát irányoz elő egy-egy menekült számára, azonban ennek ellenére a résztvevők előmenetele annyira gyenge, hogy a munkaügyi központok csak igen kevés személyt képesek kiközvetíteni megürült állásokba, és hasonlóképpen csak kis számban tudnak jelentkezni az ipar által felkínált szakmunkásképzésre.

A kancellár már a határ megnyitása után ismételten hangoztatta, hogy az integráció sikere a német nyelv elsajátításától függ. A jelek szerint ez erősen akadozik, azonban az ellenzéki pártok, illetve szervezetek a felkínált módszereket sem tartják kielégítőnek. Pedig a német ipar komoly reményeket fűzött a kiváltképpen fiatal migránsok eredményes beilleszkedéséhez, mert részben velük szerették volna mielőbb betölteni az üres állásokat, ugyanis a gazdasági vezetők szerint a szakmunkás-hiány fékezi a konjunktúra további fellendülését.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×