eur:
393.17
usd:
367.88
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György
MH370: megfejthetik a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélyét

MH370: megfejthetik a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélyét

Az állami hatóságok nem jártak sikerrel,most egy amerikai magáncég próbálkozik. Az Ocean Infinity megkeresné a négy éve eltűnt maláj utasszállítót.

Újraindítja egy magánvállalkozás a csaknem négy éve eltűnt malajziai utasszállító roncsai utáni kutatást.

Liow Tiont Lai malajziai közlekedési miniszter vasárnapi hírügynökségi jelentések szerint előző nap közölte, hogy az Ocean Infinity nevű amerikai kutatócég ajánlatot tett a keresés folytatására, az ázsiai ország pedig rábólintott.

MH370: megfejthetik a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélyét

A texasi vállalkozás csak akkor részesül sikerdíjban, ha megtalálja a Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járatának maradványait. Az Ocean Infinity azt tervezi, hogy

modern keresőhajóval 25 ezer négyzetkilométeres területet fésül át

az ausztrál vizek közelében. Szakértők azt vélték a legvalószínűbbnek, hogy a gép valahol Ausztrália közelében, az Indiai-óceán déli részén csapódott a vízbe - emlékeztetett Liow Tiont Lai.

239 emberrel a fedélzeten veszett nyoma

A Boeing 777-es típusú repülőgép 2014 márciusában tűnt el 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén. Az MH370-es járaton lévők hozzátartozóinak minden tiltakozása ellenére a keresést több mint ezer nap után, 2017 januárjában leállították a maláj, a kínai és az ausztrál hatóságok. A költségek addigra több mint 150 millió dollárt emésztettek fel.

A maláj utasszállító eltűnése a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélye.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×