eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb terrortámadásokkal fenyeget az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam egy videoüzenetben terrortámadás elkövetésével fenyegette meg több európai és tengeren túli ország mellett Belgiumot - közölte a La Libre Belgique című belga napilap szerdán.

A beszámoló szerint Pieter Van Ostaeyen, a dzsihadista mozgalmak belga szakértője elmondta, hogy a terroristák által kedvelt Telegram közösségi oldalon felhívást tettek közzé a terrorszervezet egyik hírcsatornájának tartott Nashir hírügynökségén keresztül. Az üzenet szerint arra kérték fel a szélsőséges iszlamista szervezet szimpatizánsait, hogy kövessenek el támadásokat Belgium mellett az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália és Olaszország területén.

Az üzenetben a terrortámadás jellegéről, időpontjáról és pontosabb helyszínéről nem közöltek információkat.

Körülbelül négy hónappal a 2015. novemberi párizsi merényleteket követően, 2016. március 22-én a belga fővárosban először a Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd fél órával később az európai uniós negyed közelében lévő Maelbeek metróállomáson hajtottak végre öngyilkos robbantásos merényletet egy dzsihadista csoport tagjai. A két támadásban harminckét ember életét vesztette, és mintegy háromszáznegyvenen megsebesültek, köztük két magyar állampolgár is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×