Három világrekord dőlt meg egyszerre – videó

Infostart
2017. december 24. 10:00
Három világrekordot is megdönt az a kötélvasút, amely a csütöröki átadó után péntektől utasokat is szállít Németország legmagasabban fekvő sítelepére.

Egy új fejezet kezdődik a bajor Zugspitze vasútjának történetében – indul az a kisfilm, amely bemutatja az új felvonó három éves építését. A Bajor-Alpokban található Zugspitze hegység német oldalán ugyanis világrekorder kötélvasutat adtak át a nagyközönség számára.

A hegy lábánál fekvő Grainau község állomásáról rekordnak számító 1945 méter szintkülönbséget megtéve jut fel a szerelvény két kabinja a 2944 méteres tengerszint feletti magasságban lévő hegyi állomásra. A kabinok összesen 3213 métert tesznek meg, ezzel a világ legnagyobb távolságot megtevő kötélvasútját építették meg a németek. A harmadik rekord pedig, hogy a kötélpályát mindössze egyetlen egy, 127 méter magas acéloszlop támasztja alá.

1963 óta már működött a hegyen kötélvasút, de azt tavasszal leállították és most annak szerepét veszi át az új szerkezet. Hans-Georg Leitner a tervező Baucon cég ügyvezető igazgatója magyarázta el az új kötélvasút építésének szükségességét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Három világrekord dőlt meg egyszerre – videó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást