eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Súlyos vádak érték az ENSZ-t

Súlyos vádak érték az ENSZ-t

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a "hazugságok házának" nevezte az Egyesült Nemzetek Szervezetét a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő döntése elleni szavazás előtt - jelentette az izraeli média.

"Az Egyesült Államoknak hetven évbe került Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerése, s évek múlva ugyanezt fogja tenni az ENSZ is"- vélekedett az izraeli kormányfő csütörtökön, élesen bírálva az ENSZ Közgyűlésének néhány órával később esedékes, az amerikai döntés visszavonására vonatkozó határozattervezetének szavazását.

Netanjahu kijelentette, hogy Izrael világosan elutasítja ezt a voksolást. "Jeruzsálem a fővárosunk, tovább fogunk ott építkezni, és további nagykövetségek fognak odaköltözni" - jelentette ki Izrael miniszterelnöke egy kórház megnyitóünnepségén Asdódban.

"Jeruzsálem Izrael fővárosa, akár elismeri az ENSZ, akár nem"- közölte. Netanjahu kijelentette azt is, hogy a világ számos országában megváltozott a hozzáállás Izraelhez, és ez szerinte végül "behatol a hazugságok házának falai közé is" - mondta az ENSZ-re utalva.

Dori Gold, a külügyminisztérium volt igazgatója - aki korábban Izrael ENSZ-nagykövete is volt - a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek úgy nyilatkozva úgy vélekedett, hogy "az ENSZ-közgyűlés nem az Egyesült Államok saját térfele".

"Az ellenük szavazni készülő országok amerikai pénzügyi megfenyegetése után lesznek országok, amelyek nem küldik el szavazni képviselőiket, de nem tudom, hány ország veszi ezt figyelembe. Ez sem Amerikának, sem Izraelnek nem a saját térfele" - tette hozzá.

Donald Trump amerikai elnök szerdán a támogatások megvonásával fenyegette meg azokat az államokat, amelyek az ENSZ Közgyűlésében megszavaznák a Jeruzsálem státuszára vonatkozó határozattervezetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×