eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Fontos döntés az Uber ügyében

Fontos döntés az Uber ügyében

Várhatóan szerdán születik meg a döntés az Európai Bíróságon arról, hogy az alkalmazáson keresztül utasszervezéssel foglalkozó Uber digitális vállalat-e vagy személyszállítási (taxi) szolgáltatásokat végző cég, illetve a kettő kombinációja - írja a Magyar Idők.

Ha a luxemburgi székhelyű bíróság úgy határoz, hogy az Uber személyszállítási társaság, az ugyan nem befolyásolná azonnal a vállalat működési módját, ám a helyi hatóságok felhatalmazva éreznék magukat, hogy inkább hagyományos taxiscégként szabályozzák az amerikai startup tevékenységét – beleértve a kötelező taxisengedély kiváltását és biztosítás kötését.

Az Uber – amely európai jelenlétének hat éve alatt már többször is összeütközésbe került a szabályozó szervekkel – azt állítja, hogy csupán egy internetes alkalmazásról van szó, amely összeköti a fuvart kereső utast a sofőrrel.

Nem mindegy, hogy mire jutnak a bírák, ugyanis az online szolgáltatásokat az EU törvényei védik a szükségtelen korlátozásoktól, továbbá a nemzeti kormányoknak értesíteniük kell az Európai Bizottságot minden szabályozási lépésről. Másrészt viszont a taxiszolgáltatást nemzeti és helyi szinten szabályozzák, amihez nem kell az EU jóváhagyása - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×