eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az ÖVP-nek a kancelláron kívül 7, az FPÖ-nek az alkancellárral együtt 6 minisztere van a kormányban

Az új osztrák koalíciós kormányban a nagyobbik kormánypárt, az Osztrák Néppárt (ÖVP) 7 miniszterrel és a kancellárral, míg a kisebbik koalíciós párt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 6 miniszterrel, köztük az alkancellárral képviselteti magát.

A kormányüléseken 16-an fognak ülni a nagyasztalnál: Sebastian Kurz kancellár, valamint hét miniszter és egy államtitkár az ÖVP, illetve hat miniszter, köztük Heinz-Christian Strache alkancellár, egyben az állami hivatalnokok és a sportügyek minisztere és egy államtitkár az FPÖ oldalán - jelentette az APA. Az előző kormányból egyetlen ember, a volt külügyminiszter, Sebastian Kurz kancellár tagja az új kormánynak.

Míg a szociáldemokratákkal nagykoalícióban kormányzó előző néppárti csapatban csak egy miniszternő volt, a jelenlegiben három miniszter és egy államtitkár képviseli a nőket. Az FPÖ-nek két nő minisztere van. Összességében az új kormányban a nők aránya az államtitkárokkal együtt 37,5 százalék.

A kulcstárcák közül a pénzügyit (Hartwig Löger), a gazdaságit (Margarete Schramböck) és a mezőgazdaságit (Elisabeth Köstinger) a néppárt, míg a védelmit (Mario Kunasek), a külügyit (Karin Kneissl) és a belügyit (Herbert Kickl) a szabadságpárt kapta.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×