eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Durva a helyzet Kárpátalján

Hóesés miatt ideiglenesen korlátozták a kamionforgalmat Kárpátalján, a magyar határnál fekvő Csap település, valamint az ukrán főváros, Kijev között - közölte hétfőn az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A közlemény szerint a nagytömegű gépjárművek forgalmának korlátozására azért van szükség, hogy ne alakuljanak ki torlódások az utakon, amelyek akadályoznák a hókotró gépek haladását és az út megtisztítását. Az épp tisztítás alatt lévő útszakaszokon haladó teherautókat a pihenőhelyekre irányítják várakozni.

Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint az úton eddig már 22 elakadt járművet szabadítottak ki a mentést végzők a hó fogságából. Több helyütt fák dőltek rá az utakra, de személyi sérülésről nem érkezett hír.

A villamosvezetékek lejegesedése miatt Nyugat-Ukrajnában - Kárpátalján, Lviv és Voliny megyékben - összesen 88 településen szakadt meg részlegesen vagy teljesen az áramellátás. Kárpátalján az áramkimaradás 30 települést érint, Lviv megyében 41-et, Volinyban 17-et. A szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

Az időjárás-előrejelzések szerint hétfőn további havazás, eső, havas eső várható Ukrajna több részében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×