eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Plakátkampány indult Belgiumban a kormány "jogsértő" migrációs politikája ellen

Plakátok ezreit ragasztották ki aktivisták keddre virradóra Belgium számos városában tiltakozásul a kormány "jogsértő" migrációs politikája ellen.

A "Nem az én nevemben" elnevezésű kampány keretében háromszáz aktivista mintegy 2100 plakátot ragasztott ki metróállomásokon, pályaudvarokon és buszmegállókban egyebek mellett Brüsszelben, Mons-ban, Liege-ben, Charleroi-ban, Verviers-ben, Namurben, Leuvenben és Gentben. Emellett nagyjából hétezer szórólapot is elhelyeztek a tömegközlekedési eszközökön országszerte - jelentette a Le Soir című helyi napilap.

A szervezők közölték: a céljuk, hogy szembesítsék az ország lakosait a belga kormány menekültpolitikájával, amelynek "egyetlen célja a bevándorlók eltüntetése, azáltal hogy kitoloncolják vagy láthatatlanná teszik őket".

"Meggyőződésünk, hogy a belga állampolgárok többsége nem rendelkezik elegendő tudással az ország migrációs politikájáról, és a szükséges információk birtokában nem adná jóváhagyását a mostani gyakorlathoz" - hangsúlyozták.

"Belgium a nevükben megfosztja a lakosság egy százalékát az alapvető jogoktól", közel 150 ezer hivatalos papírokkal nem rendelkező személynek kell szembenéznie elnyomással, letartóztatásokkal, kizsákmányolással és elzárással - figyelmeztettek a szórólapokon.

Hozzátették, hogy a hatóságok gyerekeket és ártatlanokat tartanak fogva, a kormány ráadásul új zárt központ építését tervezi a családok és kiskorú gyermekeik elzárására.

Mint írták, az emberi méltóságot és az emberi jogokat tiszteletben tartó intézkedésekre lenne szükség a mostani megközelítés helyett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×