eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Trump lerótta kegyeletét a Pearl Harbor-i japán támadás áldozatai előtt

Ázsiai hivatalos útja előtt Hawaiira látogatott pénteken Donald Trump amerikai elnök, ahol fejet hajtott az 1941. december 7-én végrehajtott japán támadás áldozatainak emléke előtt az Arizona hadihajó Pearl Harbornál elsüllyedt roncsainál.

Az elnök és felesége, Melania koszorút helyezett el az elesettek emlékművénél. Trump nem mondott beszédet. Érkezése előtt a repülőn röviden nyilatkozott az őt kísérő újságíróknak, hogy már sokat hallott és olvasott Pearl Harborról, de még sosem járt ezen a "megszentelt helyen".

Az Egyesült Államok azután lépett be a második világháborúba, hogy a náci Németországgal szövetséges Japán hadüzenet nélkül csapást mért a Pearl Harbor-i támaszpontra. A támadásban több mint kétezren haltak meg, és az itt állomásozó nyolc csatahajó közül négy elsüllyedt.

Trump szombaton Hawaiiról Japánba indul, ahol megkezdi hivatalos ázsiai körútját. A tizenegy napos úton Dél-Koreába, Kínába, Vietnamba és a Fülöp-szigetekre is ellátogat, ahol részt vesz a Manilában tartandó Kelet-Ázsia-csúcstalálkozón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×