eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

„Komoly veszélyt jelentenek az Iszlám Államtól Európába visszatérők”

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint bár nem mindenki terrorista, aki az Iszlám Állam oldalán harcolt, hiszen sokan csalódottan térnek vissza Európába, a folyamat ennek ellenére komoly veszélyt jelent.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, hónapok óta fennáll a veszély, hogy a visszatérők terrorcselekményeket hajthatnak végre. Megjegyezte, hogy Belgiumból és Oroszországból arányaiban nagyon sokan mentek Szíriába harcolni.

Hangsúlyozta, bár nem mindenki terrorista, aki visszatér, a folyamat ennek ellenére komoly veszélyt jelent, mert a terrorizmushoz nem kellenek tömegek, pár tucat vagy pár száz ember is elég, őket pedig egyenként nagyon nehéz megfigyelni.

Tovább nehezíti az információszerzést, hogy bár az informatikai rendszerek összekapcsolódnak, a szolgálatok nem mindig osztják meg egymással az információkat, mert versengenek egymással. Gyarmati István szerint azonban amikor a helyzet változik, akkor az eljárásoknak is változnia kell, és ezt mindenkinek el kell fogadnia.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×