eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az Iszlám Állam videójával oktattak Magyarországon

A hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal az Iszlám Állam terrorvideóit használta fel oktatóanyagul. A filmet a hungaristákkal és a Jobbikkal jó kapcsolatban lévő Betyársereg vezetője is népszerűsítette - írta a Magyar Idők.

A Magyar Idők információi szerint az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet eredeti filmfelvételének felhasználásával készített a Magyar Nemzeti Arcvonal oktatófilmet tagjainak. A lap úgy tudja, hogy a filmet tavaly megtalálták a hatóságok, amikor rajtaütöttek az arcvonal aktív tagjain. Az oktatófilmben egyebek mellett eredeti ISIS-felvételeken mutatják be, hogyan kell tüzérségi lövedékből autók felrobbantására alkalmas pokolgépet készíteni, és miként kell azt használni.

A készítők szerint filmjük nem ideológiai állásfoglalás, ám tiszteletüket fejezik ki azoknak, akik a szabadságukért fegyvert ragadtak, és szembeszálltak a cionista hatalommal. A filmben tisztelettel említett ellenállás azonban zömmel az ISIS terroristáit, illetve a terrortámadásokat jelenti.

Az MNA-oktatófilmről a Toroczkai László által alapított Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2014. január 31-i, pécsi rendezvényén Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője – egy hangfelvétel szerint – azt mondta: az „szakmailag nagyon klassz”, „sok mindent át lehet látni ezen keresztül”, „rendkívül jó a szellemisége”, és hogy mindenkinek ajánlja - idézte a Zoom.hu-t a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×