eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma
Fizetősek lesznek a Facebookon megosztott cikkek

Fizetősek lesznek a Facebookon megosztott cikkek

Egyelőre csak néhány kiadóval született megállapodás, és az első 10 cikk ingyenes marad.

A Facebook több komoly lapkiadóval egyezett meg abban, hogy egyelőre tesztjelleggel, de korlátozzák az üzenőfalról megosztott, ún. instant cikkek ingyenes elérhetőségét. A kiadók abban bíznak, így a felhasználókat a fizetős tartalom felé terelik - írja a hvg.hu.

A Facebook 2015-ben indította el az Instant Articles funkcióját, melynek lényege az, hogy sokkal rövidebbé tegye a Facebook mobilalkalmazásból megnyitott cikkek betöltési idejét. Az újítást azonban csak néhány nagy elérésű portál (például a The New York Times, a National Geographic vagy a BuzzFeed) cikkeinél tesztelhette eddig a felhasználó.

A Facebook nemrég bejelentette, hogy az instant cikkek történetében újabb fordulópont következik, egyelőre tesztjelleggel. Innentől ugyanis a kiadók fizetőssé tehetik az instant cikkeiket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kiadók korlátozzák a Facebook-alkalmazásból ingyenesen elérhető instant cikkek számát: a limit egyelőre 10 cikket jelent, aki ennél többet olvasna az üzenőfalon megjelenő tartalmak közül egy adott hírportálról, azért már fizetni kell. A teszt egyelőre csak pár híroldalt (The Los Angeles Times, Hearst, The Economist és The Washington Post) érint, és csak Androidos telefonokon él.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×