eur:
395.51
usd:
372.42
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Szabadlábon Putyin legnagyobb ellenfele

Szabadlábra helyezték vasárnap Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, miután letöltötte húsznapos elzárását - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Szabadulását az ellenzéki politikus később Instagram-üzenetben megerősítette, hozzátéve, hogy kész ismét dolgozni.

Navalnijt szeptember 29-én vették őrizetbe otthona előtt, és október 2-án ítélték húsz nap elzárásra, amelyet a gyülekezések és tüntetések szervezésére vonatkozó orosz törvények ismételt megsértése miatt szabtak ki rá. A vádak szerint Nyizsnyij Novgorodban szervezett ellenzéki megmozdulást a hatóságok engedélye nélkül. Meghallgatásán az ellenzéki aktivista nem vallotta bűnösnek magát, és hangoztatta, hogy az eljárás politikai tevékenysége miatt indult ellene.

Navalnij az idén két, tízezreket megmozgató országos korrupcióellenes tüntetést kezdeményezett,

amelyek miatt már két ízben is elzárásra ítélték. A jövő márciusi elnökválasztással kapcsolatban Vlagyimir Putyin kihívójaként pozícionálja magát, annak ellenére is, hogy az orosz Központi Választási Bizottság közölte: hatályos felfüggesztett börtönbüntetése és meghosszabbított büntetés-végrehajtási próbaideje miatt nem indulhat a választáson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×