eur:
394.29
usd:
371.71
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Polgármester lett a Milan egykori sztárja

Kaha Kaladzét választották meg Tbiliszi polgármesterének, az AC Milan labdarúgó csapat egykori népszerű focistája a voksok mintegy 51,1 százalékát szerezte meg a helyhatósági választásokon - közölte vasárnap Grúzia választási bizottsága.

Az 1,2 milliós lakosú Tbiliszi polgármesteri tisztsége az egyik legfontosabb politikai posztnak számít a kaukázusi országban.

2012 óta Kaladze kormányfőhelyettes és energiaügyi miniszter volt.

Labdarúgó karrierje során, 1993 és 2012 között a Dinamo Tbiliszinél, a Dinamo Kijevnél, az AC Milannál és a CFC Genoánál játszott, illetve hazája válogatottjának csapatkapitánya is volt.

Szombaton Grúzia 64 városában és településén tartottak helyhatósági választásokat, a részvétel 45,64 százalékos volt.

A kormányzó Georgiai Álom a szavazatok csaknem 56 százalékát szerezte meg - közölte a választási bizottság vasárnap a leadott voksok mintegy 64 százalékának összesítése mellett. A tájékoztatás szerint a második helyen végzett az Egyesült Nemzeti Mozgalom, a harmadik és a negyedik helyezett pedig az Európai Georgia, illetve a Hazafiak Szövetsége párt szerezte meg.

A helyhatósági választások első fordulójában a szavazatok több mint felét kell megszereznie a jelölteknek, különben második fordulóra van szükség a két legtöbb voksot szerző induló részvételével. A rendelkezésre álló információk szerint a nagyvárosokban a kormánypárti jelöltek arattak győzelmet, egyedül Kutaisziben lehet második fordulóra számítani a szoros eredmény miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×