Hajsza indult - öt helyszínen támadt a müncheni késelő

InfoRádió / MTI
2017. október 21. 12:02
Több embert megsebesített egy ismeretlen késes támadó szombat délelőtt a németországi Münchenben, a sérültek közül senki nincs életveszélyben - közölték a hatóságok.

A rendőrség közlése szerint a késelő öt helyszínen támadt áldozataira, összesen négy vagy öt embert sebesített meg könnyebben.

A Bild később azt írta, hogy a bajor rendőrség különleges erői elfogták a támadót. Az eset miatt készültséget rendeltek el, a rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat arra az időre, amíg a tettest nem fogják el.

Az ügyben hamarosan sajtótájékoztatót tartanak.

Az első érintett helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. A hajsza miatt a városban több helyszínről is szirénaszó hallatszott.

A rendőrség egy negyven év körüli, hátizsákos férfit keres, aki egy fekete kerékpárral közlekedik. Személyleírást is közöltek róla. A rendőrség Twitter-oldalán felszólította a lakosságot, információkkal segítsék munkájukat, hogy mielőbb elfoghassák a tettest.

A bajor fővárosban 2016 júliusában egy tettére régóta készülő 18 éves, német-iráni állampolgárságú ámokfutó tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban, összesen kilenc ember halálát okozva, majd végzett magával. Támadásának 35 sebesültje is volt.