eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Képregény készít fel az észak-koreai atomcsapásra

Manga képregényben adnak tanácsot a japán hatóságok az ország lakóinak arra az esetre, ha észak-koreai atomcsapás érné az ázsiai szigetországot.

Hokkaido sziget illetékesei egy négyoldalas képregényt jelentettek meg a héten, amelyben egyebek között felszólítják a lakosságot, hogy atomcsapás esetén keressenek menedéket egy biztonságos épületben vagy a föld alatt, vagy feküdjenek arccal a földre és fejüket fedjék be a kezükkel vagy egy párnával.

A Jamamoto Manabu mangarajzoló készítette élénk színű képek mások mellett diákokat ábrázolnak, akik az iskolai padok alatt keresnek menedéket, egy másik képen mezőn dolgozó gazdákat, akik árokban bújnak meg és tengeren lévő halászokat, akik hajójuk kormányosfülkéjébe húzódnak be.

"Azért döntöttünk a manga mellett, mert hallottuk a lakosoktól, hogy az atomcsapás esetére kiadott kézikönyv nehezen érthető"

- mondta Hokkaido egyik illetékese.

A mangát digitális formában is terjesztik az iskolákban és a halászok körében.

Az utóbbi hónapokban kiéleződött a feszültség a Koreai-félszigeten: Phenjan egy hónapon belül két ballisztikus rakétát is átlőtt Japán felett, szeptember elején pedig kísérleti atomrobbantást hajtott végre.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×