eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Washington egyelőre nem mondja fel az egyezményt

Washington egyelőre nem mondja fel az Iránnal kötött többhatalmi egyezményt - hangsúlyozta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete egy vasárnapi interjújában.

Haley az NBC televízió Találkozz a sajtóval című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában fejtette ki álláspontját. Leszögezte: pénteki bejelentésével Donald Trump elnök "arányos" választ kívánt adni Teherán tetteire a világpolitikában.

"Úgy gondolom, hogy egyelőre maradunk az egyezmény mellett, mert azt reméljük, hogy így javíthatunk a helyzeten. És pontosan ez a célunk" - fogalmazott az ENSZ-nagykövet. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok az észak-koreai atomprogram miatt különös figyelemmel kíséri az iráni atomprogramot. "Most azt akarjuk üzenni, hogy Irán nem lehet második Észak-Korea" - mondta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×