eur:
395.37
usd:
372.21
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Halottjai is vannak a durva viharnak

Halottjai is vannak a durva viharnak

Legalább heten meghaltak Németországban a Xavier nevű viharban, amely az ország északi térségére csapott le.

Az anyagi károkat és közlekedési fennakadásokat okozó vihar Hamburgban, Mecklenburg-elő-Pomerániában és Berlinben egy-egy, Brandenburg tartományban négy ember életét követelte. Valamennyien kidőlt fák vagy leszakadó ágak okozta sérülésekbe haltak bele. Sokan megsérültek, többen életveszélyesen.

 Az országos meteorológiai szolgálat (DWD) figyelmeztetést adott ki, amely szerint az óránkénti 110-120 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett vihar miatt az egész országban veszélyes fák, nagyobb épületek és villamos felsővezetékek közelében tartózkodni.

A legnagyobb fennakadás Berlinben keletkezett,

ahol leállították a közlekedést a városi gyorsvasút (S-Bahn) teljes hálózatán és valamennnyi villamosvonalon. A két nemzetközi repülőtéren akadozik a közlekedés, Schönefelden és Tegel is a járatok késésével kell számolni.

A tűzoltóság rendkívüli állapotot hirdetett, miután délután alig egy óra alatt csaknem 300 riasztást kaptak. Hamburgban, ahol már délelőtt megérkezett a vihar, a tűzoltókat 600 helyszínre hívták kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek, megrongálódott tetőszerkezetek miatt. Máshol a heves esőzés okoz gondot, Kielben például négyzetméterenként 50 liter csapadékot hullott.

A vonatközlekedést az ország északi részén mindenütt leállították,

így nem járnak a vonatok Hamburgban, Brémában, Schleswig-Holsteinben, Meckelnburg-Elő-Pomerániában, Alsó-Szászországban és Brandenburgban sem.

A DWD előrejelzése szerint a nyugatról kelet felé tartó front péntekre vonul el Németország fölül.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×