eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elfogták a mérgezős zsarolás gyanúsítottját

Elfogták a német rendőrök a németországi mérgezős zsarolás gyanúsítottját - jelentette szombaton a dpa német hírügynökség.

Az elkövető több millió eurót követelt áruházláncoktól, azzal fenyegetőzve, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek ki neki egy bizonyos összeget.

A dpa rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a férfit a Tübingen közelében fekvő Ofterdingenben vették őrizetbe lakossági bejelentés alapján. A jelentés szerint az ügyészség még szombaton kérvényezni fogja az 55 éves német gyanúsított előzetes letartóztatását. A dpa szerint a férfi egyelőre nem tett vallomást, és még zajlik a dns-ének azonosítása.

Az ügyben a rendőrség szeptember közepe óta nyomoz, amikor is valaki levelet írt a hatóságnak, a fogyasztóvédelemnek és több németországi áruházláncnak, hogy több mint 10 millió eurót követel, máskülönben mérgezett élelmiszert fog elhelyezni különböző áruházakban.

Hogy megmutassa, nem viccel, a férfi figyelmeztette a hatóságokat, hogy öt üveg mérgezett bébiétel már egy friedrichshafeni áruház polcain van. A rendőrök közzétették a héten a bolt biztonsági kamerájának felvételét, amelyen az látható, ahogy az akkor még nem azonosított gyanúsított üvegeket helyez el egy friedrichshafeni áruházban a bébiételek között. Az öt üveg nem sokkal később meglett, és kiderült: fagyálló folyadéknak használt etilénglikollal megmérgezett bébiétel volt bennük.

A rendőrség délután sajtótájékoztatón ismerteti a részleteket. Markus Sauter rendőrségi szóvivő egyelőre arra hívta fel a figyelmet, hogy a fogyasztók továbbra is alaposan nézzék meg, hogy érintetlen-e a termékek csomagolása, mielőtt bármit megvesznek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×