eur:
394.32
usd:
371.48
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Kilép az új német parlamenti pártból a társelnök

Kilép az új német parlamenti pártból a társelnök

Távozik pártjából az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik társelnöke, Frauke Petry, és a párt észak-rajna-vesztfáliai vezetője - jelentették kedden német hírportálok.

A beszámolók szerint Frauke Petry Drezdában ismertette, hogy lemond a szászországi tartományi gyűlés (Landtag) AfD-frakciójának vezetői tisztségéről. Hozzátette, hogy a pártból is távozik majd. A kilépés pontos időpontjáról nem beszélt.

A Rehinische Post című lap értesülése szerint elhagyja a pártot férje, Marcus Pretzell is, aki eddig az AfD Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezetét és az ottani Landtagban működő AfD-frakciót vezette.

Az AfD a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a szavazatok 12,6 százalékát kapta meg, ezzel a harmadik legnagyobb erőként debütál a törvényhozásban.

Frauke Petry a Bundestag-választáson egyéni mandátumot szerzett, a szászországi AfD pedig országszerte a legjobban teljesített, a szavazatok 27 százalékát összegyűjtve valamennyi vetélytársát megelőzte. Petry hétfőn azonban bejelentette, hogy tartalmai nézeteltérések miatt nem csatlakozik pártja képviselőcsoportjához a szövetségi parlamentben.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×