eur:
393.7
usd:
368.99
bux:
65810.85
2024. április 23. kedd Béla
Trump: nem lesz más választás, mint teljesen lerombolni Észak-Koreát

Trump: nem lesz más választás, mint teljesen lerombolni Észak-Koreát

Donald Trump amerikai elnök az ENSZ-ben elmondott beszédében figyelmeztette Phenjant, teljes megsemmisülés fenyegeti, ha az Egyesült Államoknak meg kell magát védenie.

"Az Egyesült Államoknak nem lesz más választása, mint teljesen lerombolni Észak-Koreát" – hangsúlyozta az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában első ízben felszólaló amerikai elnök.

Trump kijelentette: Washington a harci cselekmények kiszélesedésének megakadályozására, valamint a politikai rendezésre törekszik Szíriában.

Ismételten "szégyennek" nevezte az Iránnal a hat nagyhatalom által 2015-ben megkötött szerződést, amelynek értelmében a gazdaságát sújtó szankciók fokozatos feloldásáért cserébe Teherán polgári célokra korlátozza atomprogramját.

Beszélt arról is,

támogatja, hogy a menekülteket a származási országukhoz minél közelebb telepítsék át.

Mint mondta, a menekültek áthelyezésének olyan módján dolgozunk, amely segít azokon az embereken, akik rettenetesen bánásmódban részesülnek, és lehetővé teszi az esetleges hazatérésüket.

Az elnök szerint az ellenőrizetlen bevándorlás oka gyakran azoknak az állampolgároknak az alacsony jövedelme, akiknek érdekeit semmibe veszik.

Donald Trump amerikai elnök beszédében megismételte azt a szándékát, hogy országa külpolitikáját - az "Amerika az első" választási jelszóhoz hűen - , az Egyesült Államok érdekeihez igazítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×